Openbaar Ministerie

Maak impact bij het Openbaar Ministerie 

Wil jij je inzetten voor een veilige en rechtvaardige samenleving? En jouw juridische kennis verder verdiepen en ervaring opdoen in het beoordelen van strafzaken? Start jouw juridische carrière bij het Openbaar Ministerie. Dit kan op verschillende manieren: stroom na je studie in bij het OM-traineeship of kom stage lopen op een parket. Met tien parketten verspreid door het land is de kans groot dat je in jouw regio aan de slag kunt. Werk als startent jurist direct mee aan interessante strafzaken op het gebied van cybercrime, milieucriminaliteit en terrorisme. 

Het OM is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. We komen in actie als het strafrecht moet ingrijpen en zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze ketenpartners, zoals de politie.

Nieuwsgierig? Kom met ons praten tijdens de bedrijvendag!

https://werkenbijhetom.nl/starters-studenten

We hebben verschillende mogelijkheden voor studenten en starters op de arbeidsmarkt zoals stages en het OM-traineeship. Het hele jaar door organiseren we voor rechtenstudenten verschillende evenementen zoals de Nationale Requireerwedstrijd en Summercourt. Maak jij je sterk voor een rechtvaardige samenleving? Neem dan een kijkje op www.werkenbijhetom.nl

Spoorwegmuseum