Openbaar Ministerie

Werken bij het OM betekent bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Samen met ketenpartners zoals de politie, werkt het OM aan de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Van winkeldiefstal tot moord, en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. 

Bij het OM werken meer dan 5000 mensen. Officieren van justitie en advocaten-generaal geven leiding aan het strafrechtelijk onderzoek. Maar ook werken bij het OM beleidsmedewerkers, juridische specialisten, HRM-adviseurs, communicatieadviseurs en informatiespecialisten.

Het OM is een landelijke organisatie, verdeeld over 10 regionale arrondissementen, en een aantal landelijk opererende onderdelen. Het Landelijk Parket richt zich op de bestrijding van de (internationaal) georiënteerde misdaad, het Functioneel Parket bestrijdt criminaliteit op het gebied van milieu, fraude en economie. Alle verkeerszaken worden behandeld door het Parket CVOM, en het Ressortsparket behandelt zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend. 

Kom bij ons werken! We hebben verschillende mogelijkheden voor studenten en starters op de arbeidsmarkt zoals stages en het OM-traineeship. Het hele jaar door organiseren we voor rechtenstudenten verschillende evenementen zoals de Nationale Requireerwedstrijd en Summercourt. Maak jij je sterk voor een rechtvaardige samenleving? Kom bij ons werken! Neem voor meer informatie een kijkje op www.werkenbijhetom.nl

NBC Congrescentrum